Ghid pentru initiatii in tarot, carti tarot, citire carti tarot, pozitii

Ghid pentru initiatii in tarot

1. Ghid pentru initiatii in tarot

Cartile de Tarot pot raspunde la multe genuri de intrebari

 1. In modul clasic al oracolului in functie de nazuinte. Cea mai indicata pentru aceasta este „Crucea Celtica" si „Secretul Marii Preotese".
 2. Pentru descrierea unei stari de lucruri actuale. Aceasta este valabil in special in ceea ce priveste Jocul Relafiilor
 3. Pentru cunoasterea de sine. Pentru aceasta este valabila Pata oarba,
 4. Pentru a primi propuneri. Pentru aceasta se foloseste la modul general Crucea si pentru anumite probleme precise Jocul Deciziilor

Din cele 78 de carti de tarot amestecate, intoarse cu fata in jos si rasfirate persoana care formuleaza intrebarile extrage 7 carti de tarot, care se etaleaza si apoi se intorc cu fata in sus in urmatoarea ordine:

Pozitiile de mai sus au urmatoarele semnificatii:

 1. Despre ce este vorba. Acestea sunt sansele si riscurile legate de intrebarea dvs. Coloana din stanga - comportarea de pana acum;
 2. Atitudine constienta, ganduri, motive rationale. Inchipuiri, intentii, moduri de comportare, pe care persoana ce formuleaza intrebarile le are „in minte". Comportarea rationala.
 3. Atitudine subconstienta, dorinte, doruri, pe care persoana ce formuleaza intrebarile le poarta „in inima". Sperante si temeri. Comportamentul emotional.
 4. Atitudine exterioara. Modul de prezentare al persoanelor care formuleaza intrebarile si eventualele sale fatade. Coloana din dreapta = propuneri pentru comportamentul viitor; semnificatii corespunzatoare campurilor 2-4.
 5. Atitudine exterioara. Asa trebuie sa se prezinte persoana care formuleaza intrebarile.
 6. Atitudine subconstienta. Propunere pentru un mod de comportare emotional.
 7. Atitudine constienta. Propunere pentru un mod de comportare rational.

Pe acest site este prezentata talmacirea pentru toate cele 78 de carti de Tarot.

Cartea de pe Pozitia 1 este determinanta pentru talmacirea generala. In functie de sensul intrebarii puse, se va lua in considerare textul privind profesia, constiinta, relatiile sau partea generala. Este vorba de interpretari care se refera in exclusivitate la modul de comportare al persoanei care formuleaza intrebarile. Regele si Regina sunt interpretate, nu ca fiind carti reprezentand persoane, ci ca reliefarea masculina, respectiv feminina, a elementului respectiv.

Experienta castigata de-a lungul multor aplicari ale jocului „Calea" a demonstrat ca acest mod de talmacire este cel mai plin de continut. Doar in pozitia 5 (comportamentul viitor) este posibil ca, eventual, una din cele doua carti de curte sa semnifice ca persoana care formuleaza intrebarile trebuie sa se adreseze unei persoane descrise ca Rege sau Regina pentru rezolvarea problemei sale. Pentru celelalte jocuri, prezentate in anexa, textele de interpretare ale acestor carti trebuie astfel talmacite, incat sa prezinte imaginea unui barbat sau a unei femei.

In principiu, Cavalerii si Valetii nu sunt, carti care reprezinta persoane. Cavalerul exprima starea de spirit, care devine explicita prin respectiva imaginii mitologica. Valetii in schimb, sunt considerati ca sanse, care ne intretaie calea, venind spre noi din exterior. Spre deosebire de Valeti, Asii reprezinta sansele care zac in noi sau in ceea ce ne propunem sa intreprindem.Site-uri partenere: Supermarket | Farmacia Verde | Table scolare | Produse curatenie Sano | Case de bani | Util21TV | Cartile de Tarot | Vacante de vis | Povesti adevarate | Consultanta firme | Utile in Romania | Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania | Cadouri | Caut medic | Ghid utile in Romania