Diavolul, cele 22 mari arkana, citire carti tarot, pozitii

Diavolul

DESCRIERE CARTE DE TAROT DIAVOLUL

INTERPRETARE POZITII CARTE DE TAROT DIAVOLUL

1. Corespondenta astrologica - cartea de tarot Diavolul din cele 22 Mari Arkana

Pluto, sub forma expresiei puterii intunecate.


2. Imagine mitologica - cartea de tarot Diavolul din cele 22 Mari Arkana

Tentatia, ingerii cazuti, Iuda, tradatorul.


3. Corespondenta I GING - cartea de tarot Diavolul din cele 22 Mari Arkana

36 Ming/Intunecarea Luminii


4. Descriere generala - cartea de tarot Diavolul din cele 22 Mari Arkana

Dintre toate cartile de Tarot, Cartea de tarot Diavolul poate fi deslusit cel mai greu, intrucat pentru fiecare are o infatisare anume. Partea comuna a trairii caracterizate de el rezida in experienta dependentei, lipsei de vointa, esuarii atitudinilor si modurilor de actiune bune, care contravin convingerilor noastre.

Cartea de tarot Diavolul corespunde laturii intunecate a multor carti de Tarot: fata de Mag (I), el reprezinta Magia Neagra. El constituie o parte din latura intunecata a Marii Preotese (II), fatarnicia si principiul aservit materialismului ca opus Marelui Preot (V), latura degenerate in lupta pentru putere sau lascivitatii lipsite de suflet a Indragostitilor (VI), latura coruptibila si ingamfata a Dreptatii (XI). El personifica poftele nelimitate ale Puterii (VIII), lipsa de cumpatare ca antiteza a Cumpatarii (XIV), el este stapan peste multe parti din suprafata Lunii (XVII).

Cartea de tarot Diavolul ne apare de cele mai multe ori intr-o forma imbietoare.

Cartea de tarot Diavolul ne arata ca ne jucam cu focul. Intr-un plan mai profund Cartea de tarot Diavolul simbolizeaza ca in contextul intrebarii puse intram in contact cu latura noastra intunecoasa.


5. Profesie - cartea de tarot Diavolul din cele 22 Mari Arkana

In viata profesionala Cartea de tarot Diavolul inseamna ca forta noastra morala, convingerile si bunele noastre principii sunt supuse ispitei. In context poate fi vorba de afaceri posibile, care sa ne asigure un castig gras datorita faptului ca abuzam de credulitatea sau nestiinta partenerului de afaceri. Este insa posibil sa ni se dea si sarcini care sa contravina principiilor noastre, fiind posibil ca, in cazul ca le refuzam, sa ne periclitam situatia materiala sau locul de munca. Fireste ca si in acest caz Diavolul se manifesta viclean, oferindu-ne suficient „ajutor" pentru linistea constiintei: afacerea murdara primeste un aspect imaculat, pare dintr-o data ca o adevarata binefacere iar restul de retineri morale este dat la o parte prin scuza ca „daca nu fac eu aceasta afacee, cu siguranta o va face un altul".


6. In planul constiintei noastre - cartea de tarot Diavolul din cele 22 Mari Arkana

In planul constiintei Cartea de tarot Diavolul simbolizeaza ca ajungem sa ne cunoastem laturile intunecate. Acestea sunt experiente prin care devenim constienti de lipsa de libertate sau dependenta noastra. Doar rareori este vorba, in context, de obsesie, pofta de putere si dorinta de a ucide sau de dependenta sufleteasca, care, in intunecimea lor, pot apare aproape ca fascinante. De regula este vorba mai degraba de laturile murdare ale existentei cotidiene, viciile ascunse de care ne rusinam, tocmai datorita caracterului lor profanator dar de care totusi nu ne putem debarasa: neseriozitatea notorie, minciuna cotidiana lipsita de sens, goana dupa placeri. Pe langa aceasta, cartea simbolizeaza sau poate exprima o conceptie de viata in care ne temem de raul „din afara" fara sa ne dam seama ca de fapt nu facem decat sa privim in oglinda sufletului nostra.


7. In domeniul relatiilor personale

Pe planul relatiilor personate Diavolul isi prezinta latura cea mai „seducatoare". Aici regasim tentatiile sale atotpromitatoare, excitante, pasionale, senzuale. In orice caz, Cartea de tarot Diavolul trebuie inteleasa totodata si ca un avertisment, ca ne jucam cu focul . In afara de aceasta, Cartea de tarot Diavolul poate indica orice fel de de degenerare nefericita a unei relatii, cum sunt complicatiile sufletesti si dependenta, tirania, senzualitatea plina de cruzime si mentalitatea de santajist.Site-uri partenere: Supermarket | Farmacia Verde | Table scolare | Produse curatenie Sano | Case de bani | Util21TV | Cartile de Tarot | Vacante de vis | Povesti adevarate | Consultanta firme | Utile in Romania | Portalul de informatii utile nr. 1 din Romania | Cadouri | Caut medic | Ghid utile in Romania